Budget metamorfose: de Badkamer

Na

Voor

Stel je hebt een huis gekocht met een foeilelijke badkamer en je hebt geen geld voor een nieuwe badkamer. Of je woont in een huis met een gedateerde badkamer en je wilt je huis op een zo aantrekkelijk mogelijke manier verkopen. Hoe kun je dan je badkamer een moderne look geven met een beperkt budget? We nemen je mee in ons project: 

Het meest in het oog springend in deze badkamer waren de bruine gebloemde tegels. Deze hebben we geschilderd met warmwaterbestendige verf.  Een minder mooi afgewerkte badkamer is gebaat bij contrast. Immers, als alles wit is valt elk naadje en kiertje extra op. Daarom hebben we de muur boven de tegels geschilderd met schimmelwerende muurverf voor de badkamer in de kleur antraciet.

Als deze badkamer uitsluitend voor de verkoop van het huis gepimpt had moeten worden, hadden we hiermee kunnen volstaan. Voeg dan nog een paar mooie accessoires in donkergrijs toe om het plaatje af te maken, bijvoorbeeld handdoeken, een zeeppompje en mooie douchegel flessen. Wat je wilt verkopen is sfeer, zodat de koper zich beter kan inbeelden hoe zijn nieuwe badkamer kan gaan worden.

Omdat deze badkamer voor langere tijd gebruikt ging worden hebben we ervoor gekozen om ook  de wastafel en de oude radiator te vervangen:

Wat hebben wij veranderd?

  • De oude tegels hebben we geverfd met warmwaterbestendige tegellak.
  • De muur boven de tegels is antracietgrijs geschilderd.
  • De oude douchecabine is behouden, die hebben we netjes afgeplakt bij het verven.
  • De spiegel is hergebruikt.
  • De vloer is hetzelfde gebleven. Deze vonden we ook niet echt mooi, daar hebben we een grote badmat in antracietgrijs opgelegd (niet zichtbaar op de foto).
  • We hebben een nieuw badkamermeubel gemaakt van IKEA keukenkastjes 37 cm. diep. Hierop een werkblad en een losse goedkope waskomset. (Let op: IKEA geeft geen garantie op de kastjes bij gebruik in de badkamer)
  • De oude radiator vervingen we voor een designradiator. De gaten van de oude radiator hebben we dicht gesmeerd voordat we gingen schilderen.
  • Als laatste hebben we de badkamer afgestyled met een paar mooie accessoires.

Voor een paar honderd euro en wat werk heb je een totaal andere look. Bij verkoop van je huis verdien je deze kosten -zo goed als zeker- makkelijk weer terug. Je krijgt meer kijkers, omdat de foto's meer aanspreken en de kans is groot dat je huis ook sneller verkocht wordt. Als je de badkamer voor jezelf gaat opknappen kun je op je gemak sparen voor een nieuwe badkamer zonder je elke dag te hoeven storen aan je gedateerde sanitair.

Hieronder hebben we de spullen die wij hebben gebruikt voor je neergezet:

Onze keuzes

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.