Ontwerpen

Hieronder zie je een paar voorbeelden van door ons gemaakte interieuradviezen met een beknopte uitleg


Kantoor in de huiskamer

De klant werkt veel vanuit huis. Er was geen plek voor een kantoor elders in de woning. We wilden graag een werkplek uit het zicht creëren, omdat de huiskamer bij uitstek de plek is om te ontspannen, dat lukt niet als je zicht blijft houden op al het werk wat nog ligt te wachten. We hebben een roomdivider ontworpen passend rondom de bestaande televisie, waarbij we er rekening mee hielden dat er voldoende loop ruimte vrij blijft. Deze kast heeft aan de kantoorzijde open vakken, waarin bijv. ordners en een printer opgeborgen kunnen worden. Niet in de maquette te zien is het fotobehang dat we geadviseerd hebben op het muurtje in het kantoor. Dit is een abstract schilderij van een bloemenweide, waardoor je als het ware uitzicht creëert als je achter het bureau zit in plaats dat je  tegen een blinde muur aan kijkt. De boekenkast is gesorteerd op de kleur van de kaften.

 


Woonkamer en woonkeuken en suit

Deze verbouwing betreft een aanbouw aan een standaard rijtjeshuis. De wens was een ruime leefkeuken en een bijkeuken.  Door de bijkeuken in het midden van de woning te plaatsen is er ruimte voor een grote woonkeuken aan de tuinzijde. De constructie kon niet worden gerealiseerd zonder steunbalk. Wij hebben ervoor gekozen om het keukeneiland daar omheen te plaatsen, zodat de loop vrij blijft. Bij de uitbouw sprong de binnenmuur iets naar binnen. We hebben de hele muur tot de en suite rechtgetrokken en een nis gemaakt ter hoogte van de oude binnenmuur. Door het doortrekken van de bijkeukenmuur en de en suite ontstaan logische lijnen. Ook de huiskamer voelt nu groter dan in de oude situatie.


Veel functies in een klein appartement

Wij hebben het ontwerp van dit nieuwbouw appartement vanaf de bouwtekeningen gemaakt. Het betreft een vrij kleine woonkamer met open keuken. De keuken zou standaard door de aannemer tegen de achtermuur worden geplaatst. Hierdoor zou de eettafel een flink stuk van de ruimte opslokken. De nieuwe bewoner wilde echter graag een computerhoek en een ruime zithoek. In ons ontwerp hebben we het lange keukenblok vervangen voor een compacte hoekkeuken waar toch alle functies inzitten. Hierdoor kan er een eettafel geplaatst worden bij het raam. De keuken beslaat zo relatief weinig oppervlak. De onderkasten zijn antraciet, de bovenkasten hebben we wit gehouden, zodat deze wegvallen tegen de witte muur. Om de keuken te scheiden van de zithoek hebben we 2 halfhoge kasten midden in de ruimte geplaatst. Één kast opent aan keukenzijde, voor serviesgoed e.d., de andere kast opent aan de kant van de zithoek en biedt plaats aan een computer met toebehoor. Erbij staat een fauteuiltje op wieltjes wat zowel deel uitmaakt van de zithoek, als ook wordt gebruikt als bureaustoel om te computeren. In deze ruimte is een lange bank geplaatst met een losse footstool, zodat het zicht op de mooie ramen niet wordt belemmerd. Nog net zichtbaar is het lange televisiemeubel met daarboven, aan de muur hangend, de TV.


Een lange smalle woonkamer

De huiskamer is niet al te groot en het is een smalle ruimte.  Om het geheel ruimtelijk te houden maken we een combinatie: er komt een zithoek bij de openslaande tuindeuren en een zitje bij de kachel. Daarbij hebben we een draai fauteuil geplaatst, in het midden van de ruimte, die zowel deel uitmaakt van de zithoek als van het zitje bij de kachel. Boven de bank hebben we een groot schilderij opgehangen, met daarop een abstracte afbeelding van een landschap. In de smalle kamer geeft dat een gevoel van uitzicht. Om beide zithoeken met elkaar te verbinden hebben we gekozen voor een lang, smal, op maat gemaakt kleed. Om het looppad voldoende breed te laten zijn adviseren we een lange smalle salontafel. Tegenover de bank wordt de televisie aan de muur bevestigd boven een zwevend TV meubel. Doordat  het vloeroppervlak doorloopt oogt de kamer groter. De gewenste boekenkasten komen links en rechts naast het raam aan de voorkant met daartussen een zitbank die ook als opbergmogelijkheid gebruikt kan worden. We hebben een klein bijzettafeltje met opbergruimte er bij geplaatst.


De wens van de klant was een mooie achtergrond voor video conferences in de studeerkamer. De aangrenzende woonkamer kreeg dezelfde kleurstelling.