Interieurtrends 2023

Rust - Comfort - Minimalistisch - Duurzaam

 

De afgelopen twee jaren hebben grote invloed gehad: Gezondheid is de nieuwe rijkdom. Ons huis draagt bij aan onze gezonde levensstijl. We hebben behoefte aan 'Slow living', we willen een fijne plek om thuis te werken en we willen zelfvoorzienend zijn met bijvoorbeeld een eigen moestuintje. Ook zien we in dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. Meubels komen van een tweedehands winkel of van oma, meubels met een verhaal. Als we kiezen voor nieuwe meubels gaan we voor kwaliteit met een lange levensduur, sober en tijdloos.

Wat opvalt in het interieur van 2023 zijn de ronde organische vormen, die je zowel in de meubels terug ziet alsook in de vorm van togen en halfronde ramen en deurkozijnen. De stoffen zijn zacht, warm en uitnodigend. Je ziet veel materialen die uitnodigen tot aanraking.

De kleuren zijn ingetogen: vergrijsde pastellen zoals salie groen, koel maritiem blauw en zacht rood, gecombineerd met neutraal beige en bruintinten. Alle wanden worden geschilderd, alsook de kozijnen. Ook het plafond krijgt vaak een kleurtje.

De houtsoorten zijn licht van kleur - soms verweerd - en glad van afwerking.

Naast muurverf zie je veel natuurlijke wandbekleding zoals hout of boomschors e.d.

Geometrische patronen zie je terug op de muur of in wandpanelen, vloerkleden en sierkussens. Ook ruitdessins zijn terug van weggeweest.

Planten zijn nog steeds belangrijk in het interieur in 2023. Binnen en buiten worden steeds meer één. De trendkleur voor de tuinmeubelen is groen.

Naast al deze rust zijn er ook invloeden van de Art Deco zichtbaar. Met klassieke elementen, diepe donkere kleuren, goud- en zilveraccenten en weelderige prints.

 

N.B. Bij LDV Living zijn we altijd wat terughoudend wat betreft de nieuwste trends. Kijk altijd of een trend wel echt bij je past! Als wij een interieur voor je ontwerpen leveren we maatwerk voor jouw persoonlijkheid en jouw leven.