Energiek Wonen

Energiek wonen, wat bedoelen we daar eigenlijk mee?

 

Energiek = levendig, vitaal, vol energie, verkwikkend, aantrekkelijk, actief, ondernemend, dynamisch, krachtig, levenslustig.

 

Vertaald naar je huis is dat voor ons: een huis waarin je je fijn voelt - de fijnste plek op aarde -, waar je helemaal jezelf kunt zijn, waar je tot rust kunt komen, waar je je levensenergie en levenslust terug vindt en vervolgens vol inspiratie nieuwe plannen maakt en tot uitvoer brengt.

Hopelijk heb je een huis kunnen kiezen wat zo goed mogelijk bij jou en jouw leven aansluit. In de huidige huizenmarkt is dat helaas niet zo vanzelfsprekend. 

Het is niet handig als je in een boerderij gaat wonen met een halve hectare grond als je niet van tuinieren houdt en het is ook niet handig als je in een knus Tiny House gaat wonen van 40 m2 als je 10 hobby's hebt en vijf kinderen. Maar laten we ervan uitgaan dat het huis waarin je woont enigszins past bij je leefstijl.

LDV Living houdt zich natuurlijk bezig met de binnenkant, het interieur. Waarbij ik een lichte voorkeur heb voor een huis wat net iets te klein is in plaats van net iets te groot. Misschien heeft dat te maken met het feit dat ik van het gepuzzel houd om ruimte te creëren. Maar het heeft zéker te maken met het feit dat energie in ongebruikte kamers doodslaat. Vaak ontaardt de kamer in een rommelhok, maar zelfs als de ruimte leeg en opgeruimd is is een ongebruikte ruimte zeker niet energiek te noemen. Ik zal je dus altijd adviseren om een functie te bedenken voor die kamer. Een meditatiekamer, atelier, schrijfkamer, logeerkamer, fitnessruimte.......het maakt niet uit wat voor functie de ruimte krijgt als je er maar regelmatig komt en er iets 'zinvols' gaat doen. Iets wat jouw leven rijker maakt in de breedste zin van het woord.

Iedereen met een eigen huis heeft in ieder geval een woonkamer, een keuken en een slaapplek. Dat zijn gebieden waar energiek wonen zéker betrekking op heeft. 

Wat is energie eigenlijk? Wij kennen natuurlijk de dagen dat we 'vol energie zijn' en de momenten dat 'onze energie op is' en we ons moe voelen. Maar energie is werkelijk álles en alles is energie. Van planten, dieren en mensen tot de tafel, de gordijnen en je kozijnen, echt álles bestaat alleen maar uit een hoeveelheid atomen (of bundeltjes fotonen) die met een bepaalde frequentie trillen. Al die verschillende frequenties hebben bepaalde vaste eigenschappen. Onze zintuigen zijn gevoelig voor specifieke frequenties.

Zo zijn onze oren gevoelig voor radiogolven, kunnen we de frequentie van infrarood voelen als warmte en zijn onze ogen gevoelig voor het zichtbare licht, waardoor we kunnen zien. Daarnaast zijn er echter nog veel frequenties die we met onze zintuigen niet kunnen registreren, maar die we wel onbewust opvangen en die ons ook onbewust beïnvloeden.

In de ideale situatie komt er levensenergie via de toegangsdeur je kamer binnen, die zich zich soepel - ietwat kronkelend - door de hele ruimte beweegt en de kamer weer verlaat bij diezelfde deur. In de praktijk gaat dat meestal niet volgens het boekje door verschillende oorzaken. Meubels kunnen verkeerd geplaatst zijn, waardoor ze de energie blokkeren. De energie kan vastgehouden worden door een teveel aan spullen of rommel en zo een goede doorstroming belemmeren. Ook kan er jaren oude energie, achtergelaten door bewoners en bezoek, aan (oude) meubels vastgeplakt zitten of in de ruimte zelf hangen.

Ook kleuren hebben hun eigen frequentie en eigenschappen. Met kleuren kun je de ruimte dan ook energetisch beïnvloeden.  Zie het voorbeeld hieronder van dezelfde slaapkamer. Ik hoef niet uit te leggen dat je in de rustige slaapkamer waarschijnlijk wat beter slaapt!

Als wij een interieur voor je ontwerpen houden we rekening met die goede doorstroom van deze (levens)energie. We zorgen voor een logische plaatsing van de meubels, rekening houdend met de functies van de ruimte, dus hoe en waarvoor je de ruimte wilt gaan gebruiken.  Ook bepalen we de kleuren die het best bij de ruimte en de bewoners passen, rekening houdend met jouw smaak.

Zo creëren we samen jouw droominterieur, dat er zowel prachtig uitziet, als goed voelt. Jouw fijnste plek op aarde!

 

 

Twee foto's van dezelfde slaapkamer. Goed te zien dat de energie eraf spat bij de bovenste foto en hoeveel rust er ontstaat door de kleuren en inrichting te veranderen.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.